Smakelijk Spelen

Terug naar Publieksdag 2013
Terug naar Publieksdag 2013

Smakelijk Spelen: een terugblik door de coördinatoren Jonne en Johann
Tijdens de Moestuin Manifestatie vond er een kinderprogramma onder de noemer Smakelijk Spelen plaats. In een dag tijd maakten kinderen, ouders en vlijtige helpers het land van Struin in de Ooij eetbaar. Het weer zat lekker mee, de kinderen hadden spelplezier en ook sommige ouders maakten hun handen vies.

In de middag ging een groep deelnemers erop uit om in de wilde natuur eten bij elkaar te sprokkelen. Op hun struintocht vonden ze paardenbloemen,  Japanse duizendknoop, look zonder look en madeliefjes. De souschefs van de dag maakten er een lekkere maaltijd van.

Als puntje op de i werd ter afsluiting van de dag vers brood op stokken over het kampvuur gebakken, dat was smullen!

Ook voor medewerkers van de BSO was de spelletjesdag een bijzondere ervaring. Alhoewel ze elke dag buiten in de natuur zijn was het werken met een andere groep kinderen voor hen erg inspirerend. Sommige deelnemers hadden nul kennis over flora en fauna. Aan de medewerkers de uitdaging om daar op gepaste wijze mee om te gaan.

Dit evenement is tot stand gekomen met de hulp van zo’n 15 vrijwilligers. Hun inzet, kennis en kunde was van onschatbare waarde voor de organisatie. Hulde!

Al met al was Smakelijk Spelen erg geslaagd en we kijken uit naar een volgende keer.
De moestuin op het Struin-land zal vanaf nu nog verder uitgebreid worden volgens de principes van permacultuur.