Stemmen op de Wielewaal

Een bericht van Moniek van Daal, betrokken bij Stichting Landwaard uit Oosterhout:

Vanaf 2010 tuinieren leerlingen uit groep 6 van 8 basisscholen uit Nijmegen op schooltuin De Wielewaal aan de Ooijsedijk. Door te tuinieren en dus daadwerkelijk bezig te zijn met zaaien, planten, begieten en oogsten, leren deze kinderen weer waar hun voedsel vandaan komt. Bovendien ervaren ze op deze schitterende plek de schoonheid van de natuur en leren ze spelenderwijs de namen en leefwijzen van o.a. verschillende soorten vogels, vlinders, bijen en hommels kennen.

Op het terrein van schooltuin De Wielewaal is geen onderkomen waar de kinderen bij slecht weer kunnen schuilen; ook ontbreekt voldoende ruimte om het tuingereedschap goed te kunnen opbergen en de zaden op te kunnen slaan. Graag zouden we ook een alternatief programma te zijner tijd willen aanbieden aan diverse groepen belangstellenden.

Voor de bouw van een schuur bij schooltuin De Wielewaal is geld nodig. Daarom doen wij mee met een wedstrijd van Stichting Voor Elkaar. Door de jury van Univé zijn we al uit 200 aangemelde projecten genomineerd. We zitten bij de laatste acht deelnemers; de nummers 1 t/m 5 krijgen een geldprijs. De vijf deelnemers die op internet de meeste stemmen trekken, krijgen een geldbedrag variërend van € 10.000 tot € 25.000. Wij willen uiteraard bij de eerste vijf zijn, liefst op de eerste plaats natuurlijk, want we hebben nog een flink bedrag nodig voor de bouw van onze schooltuinschuur. Help ons en stem voor 1 februari op: http://www.facebook.com/l/oAQGmRDeFAQHF7iPqy3-qEfDWhhsiOoAspP_kvXWy8UCDog/www.stichtingvoorelkaar.nl/nijmegen.