Stichting VoedselSurplus aan de slag in Nijmegen

De landelijke stichting VoedselSurplus zet zich in om voedseloverschotten van bedrijven een goede bestemming te geven en kwetsbare inwoners daarvan, via sociale horeca, te laten profiteren.

Uit hun nieuwsbrief van juni 2021: “Samen met de gemeente zijn we volop bezig onze impact in Nijmegen te vergroten. We hebben vier supermarkten (2 Coop’s, 1 Ekoplaza en 1 Albert Heijn) gekoppeld aan sociale organisaties die (gelukkig ook in coronatijd) afhaalmaaltijden maken voor kwetsbare inwoners van de stad. Zo worden voedseloverschotten verwerkt in een voordelige, gezonde maaltijd en pakken we armoede en eenzaamheid aan.

Parallel aan onze werkzaamheden in Nijmegen is Tom Janssen (4e jaars HAN-student) bezig met een afstudeeronderzoek naar de mogelijkheden en haalbaarheid van een verspillingsHub in Nijmegen. In een VerspillingsHub worden voedseloverschotten (van supermarkten maar ook van grotere aanbieders) opgehaald, gesorteerd, verdeeld en gedistribueerd naar zoveel mogelijk sociale restaurants.

Klik hier voor de website van VoedselSurplus.