Winterschool: online lezingen door Herenboeren Nijmegen

Herenboeren Nijmegen start een Winterschool met elke 3e donderdag van de maand een inhoudelijke lezing, gratis en online. Deskundigen leren ons over diverse onderwerpen die belangrijk zijn voor een gezond landbouwsysteem. De eerste Winterschool lezing is op donderdagavond 26 november van 20.00 tot 21.30 uur. Bioloog Emile Hagelen is de spreker en gaat in op de gezonde bodem.

Aanmelden voor de lezingen hoeft niet maar zorg dat je een paar minuten voor aanvang op de Zoom link klikt die op de website van Herenboeren Nijmegen komt.

Data en onderwerpen Winterschool-lezingen

  • op 17 december een lezing van Prof. Dr. Hans de Kroon van de Radboud Universiteit over biodiversiteit
  • op 21 januari 2021 een lezing door Boki Luske van Stichting Landschapsbeheer Gelderland over het landschap rond Nijmegen
  • op 18 februari vertelt de boer van Herenboerderij De Vlinderstrik (Rotterdam)

Zie ook de agenda van Eetbaar Nijmegen met meer info tzt.

Over Herenboeren Nijmegen

Bij Herenboeren Nijmegen kunnen zich 200 huishoudens oftewel leden aansluiten. Met elkaar starten we een gemengd bedrijf:  de herenboerderij produceert voor haar leden groenten, aardappelen, fruit, eieren en (voor wie wil) vlees. De leden hebben een boer of boerin in dienst  die het land bewerkt en voor de dieren zorgt. Meewerken mag maar hoeft  niet. De leden én de boer bepalen met elkaar wat er wordt geproduceerd. Ondertussen hebben ruim 600 mensen zich aangemeld voor de nieuwsbrief en zijn er al 120 intentieverklaringen getekend, d.w.z. deze mensen zijn lid van Herenboeren Nijmegen. Het is nog niet bekend waar de boerderij komt, daar wordt nu hard aan gewerkt. Geïnspireerd en geïnteresseerd? Neem een kijkje op de website www.nijmegen.herenboeren.nl.