Workshop Permacultuur

Op 12 april gaf Karla Mulder, op verzoek van Groei en Bloei, een workshop permacultuur op volkstuin complex De Smalle Steeg, Lindenholt, Nijmegen.

Na een samenvatting van permacultuur-ontwerp strategieen, en het laten zien van veel foto’s en een rondleiding door haar eigen volkstuin, begon na een heerlijke lunch de workshop: meten en in kaart brengen van de tuin van de organisator van de dag. Zij heeft zowel bloemen als eetbare gewassen in haar tuin op de Smalle Steeg, beide evenveel.

Haar vraag: welke eetbare planten staan mooi tussen de bloemen in het bloemen gedeelte? Hebben jullie ideeën voor het moestuindeel? Waar kan een kruidenspiraal komen?

We bedachten dat een ronde vorm van het moestuindeel mooier zou staan dan de huidige indeling in recht toe rechtaan vakken. Mogelijk in het midden een kleine kruidenspiraal. De rabarber zou kunnen verhuizen naar het bloemendeel. Met deze en nog veel meer tips, beëindigden we deze geslaagde dag. Liefhebbers kregen nog wat aardperen, eeuwige prei en zichzelf uitzaaiende bosuitjes mee naar huis.