Moestuin winteravonden: 2: een kruidentuin, onmisbaar in je moestuin

Moestuin winteravonden: 2: een kruidentuin, onmisbaar in je moestuin

Wanneer

16/01/2015    
19:30 - 21:30

In de winter rust de moestuin. Dat geeft ons de tijd om terug te kijken op het afgelopen seizoen: hoe ging het zaaien, planten, groeien, oogsten? Wat ging er goed, wat kan er beter?

De winter biedt ook de mogelijkheid om vooruit te blikken op het volgende seizoen. Hoe kan je de ervaringen van het afgelopen moestuinjaar gebruiken in de komende lente? Hoe ga je jouw nieuwe ideeën zaaien en een goede voedingsbodem geven?

Ook wij vragen ons dat af. Wij zijn heel enthousiast over het moestuinieren en willen graag meer leren! Want door meer kennis kan je waarschijnlijk meer uit je tuin eten.

Wij hebben het idee dat er in en rond Nijmegen veel mensen zijn die ook met veel enthousiasme eetbaar tuinieren. En dat er dus ook heel veel kennis rondloopt… Zou het geen goed idee zijn om in de winter deze ‘groene mensen’ met elkaar in contact te brengen zodat we kunnen leren van elkaars ervaringen?

Wij stellen onze huiskamer open voor deze ontmoeting…met koffie, thee, worteltjestaart en inspirerende mensen. Elke avond staat er een thema centraal, een spreker de avond inleiden. Daarna is er volop ruimte om vragen te stellen en om samen ideeën, tips en ervaringen uit te wisselen.

Afgelopen november vond de eerste Moestuin Winteravond plaats, en het is een succes gebleken! Deze avond ging het over composteren. Op vrijdagavond 16 januari 2015 staat de eerstvolgende Moestuin Winteravond op de kaart, waarin de kruidentuin het onderwerp is. De avond wordt ingeleid door Maartje en Martine van Stadskruidentuin Nijmegen (www.stadskruidentuinnijmegen.nl).

Om 19.30 uur staat de koffie klaar en om 20.00 uur beginnen we. om de avond mogelijk te maken vragen we een kleine bijdrage van 4 euro.

Als je interesse hebt, stuur dan een mailtje. Vanwege de beperkte ruimte in de huiskamer is er plek voor 8 tuiniers. Geef je dus gauw op…

Ter info; deze winteravonden staan op de planning:
(vrijdagavond 21 november 2014: hoe start je met composteren?)
vrijdagavond 16 januari 2015: een kruidentuin, onmisbaar in je moestuin?
vrijdagavond 13 februari 2015: een tuinplan, hoe pak je dat aan?

Groene groetjes,
Jeanine en Bertine (enthousiaste tuiniersters van Eetbaar Grootstal)