Opening Voedselbos EcoVredeGaard

Door EcoVrede:
2 oktober 2016 hadden wij een bijzondere opening van ons Voedselbos de EcoVredeGaard. De EcoVredeGaard is gelegen in Park Lingezegen onder de rook van het dorpje Elst tegen Golfbaan Welderen aan.

Op de dag zelf was er veel media-aandacht. De gedeputeerde van de provincie Josan Meijers verzorgde de opening van het voedselbos, de Parkdirecteur Jan Willem Kamerman was aanwezig en diverse anderen. Ondanks het wat regenachtige weer was er een grote groep belangstellenden van diverse komaf.

De opening, de officiele aftrap, is gedaan en heeft veel positieve reacties opgeleverd. Nu volgt het praktische werk en het verderbouwen op wat tot zover is gedaan in het afgelopen jaar. Elke week is het mogelijk een rondleiding te krijgen en om mee te werken op de tuin. Maak hiervoor (minimaal een week van te voren) even een afspraak via; evstransitie@gmail.com en geef aan met hoeveel mensen je komt en het gewenste onderwerp, onderwerpen of de specifieke insteek van de doelgroep.

Een lezing of workshop ook over een specifiek onderwerp, is een van de mogelijkheden. Stuur hiervoor een email en geef aan;- de doelgroep,- de gewenste datum, – hoeveel mensen, – het onderwerp- of de onderwerpen, – de plek, – de onkostenvergoeding, apparatuur.
logo-ecovrede-met-evs

Elk aspect van het voedselbos kan een nader uit te werken onderwerp zijn. Denk aan
Anders omgaan met landbouw, natuur, educatieve aspecten en mogelijkheden, biodiversiteit, water- en bodemzuivering, onderzoek, permacultuur en voedselbossen, onderwijs, buiten lessen, voedselbossen op verschillende schaal aanleggen, ontwerpsessies voor een specifieke locatie, specifieke vragen. ….
Activiteiten en onderwerpen kunnen bij ons op locatie worden gegeven of bij u op een gewenste locatie.

Voedelbossen zijn wat ons betreft een experiment. Een experiment in anders omgaan met onze voedselproductie en in het ontwikkelen van nieuwe gewassen/teelten. Kunst is daarbij te kijken naar een andere samenwerking met de natuur en daar meer van te leren begrijpen. Elke partij, organisatie, particulier of bedrijf nodigen wij graag uit om samen te werken aan het ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden. Om daarbij te kiezen voor een maatschappelijke insteek. Een insteek waarbij mens en natuur centraal staan. Goed voor mens en samenleving in de brede zin van het woord. Wij werken hiervoor met speciale overeenkomsten.

Wij geven in een nader gesprek graag een toelichting en nadere individuele uitwerking en invulling.

Bedrijven actief in de voedselproductie, maatschappelijke organisaties, onderzoeksinstellingen, natuurorganisaties, burgerinitiatieven, paticulieren, scholen ea …, bijvoorbeeld; wie ruimte zoekt voor een vernieuwend kweekexperiment, nodigen wij nadrukkelijk uit te participeren. Voor meer informatie en een afspraak mail aan;  evstransitie@gmail.com

Locatie EcovredeGaard:
https://www.google.nl/maps/place/EcoVredeGaard/@51.9380638,5.8342816,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x47c7a8982d27ef6b:0x1c96bd39403733fe!8m2!3d51.9380638!4d5.8364703?hl=nl

Voor meer informatie: http://ecovredegaard.nl

The following two tabs change content below.

Laatste berichten van Ecovrede (toon alles)