Markt

Naar de website: /www.ameliebakttaarten.nl/Amélie bakt biologische zoete en hartige taarten en gebak. Ook voor mensen met een voedselintolerantie/allergie of voor veganisten.
Alles gemaakt met verse en bij voorkeur regionale producten. Als ingrediënten van ver komen hebben deze het Fairtrade keurmerk. Géén conserveringsmiddelen, geur-, kleur- of smaakstoffen. Ons assortiment is afgestemd op de seizoenen.
De hapjes op de publieksdag zijn van Amélie.
Naar de website: Schooltuinen De WielewaalOp schooltuin de Wielewaal aan de Ooijse Bandijk (vlak voorbij het gemaal) leren 8 klassen al tuinierend waar hun voedsel vandaan komt.
4 Groepen maken in Hatert en aan de Energieweg kennis met de natuur, zaadjes, onkruid en insecten. Wij bespreken graag andere mogelijkheden met u!

Bijendichterbij220De stichting Bijen dichterbij is opgericht door vijf imkers met een groot hart voor bijen, natuur en landschap.  Anja Krol is een van hen. Ze is een van de spreeksters in het middagprogramma. Doel: zoveel mogelijk mensen in de eigen omgeving informeren over het belang van bijen in een bloeiend landschap en over het verbeteren van de leefomstandigheden voor bijen.

Naar de website: /www.fruitlent.nl/FruitLent: een door twee hobbyisten professioneel aangelegde exclusieve vruchtentuin, gelegen in het voormalige tuindersdorp Lent in Nijmegen-Noord. In de kraam van FruitLent vindt u zelf opgekweekte planten van bijzondere rassen tomaten, paprika’s, aubergines, meloenen en pompoenen.
Tomaten, paprika’s en aubergines in alle denkbare kleuren en vormen.
Voor in de tuin, kas, terras of balkon.
Gradinka Kruidentuinen Gradinka Kruidentuin kweekt haar planten biologisch-dynamisch en verzamelt de zaden van ruim 300 geneeskrachtige‭ ‬kruiden, groenten, keukenkruiden, heirloomtomaten, eetbare bloemen en wilde planten.
Het bewaren van de zaden is uitgebreid tot een levendige‭ ‬ruil‭handel. Dat helpt haar hobby én de biodiversiteit in stand te houden. Zakjes met kruiden én plantjes zijn op deze dag te koop.
Naar de website: www.lekkerlokaal.nl/LekkerLokaal heeft als doel: een zeer gevarieerd lokaal aanbod van mooi, eerlijk en lekker voedsel dat aansluit bij de lokale vraag en makkelijk beschikbaar is voor ieder die dat wil. LekkerLokaal bedient op dit moment horeca, bedrijven en gezinnen/particulieren met o.a. vrijwel alle lokale biologische producten van vrijwel alle lokale telers.
wijnmakers gilde Rijk van Nijmegen 
 Amateur Wijnmakersgilde Rijk van Nijmegen: 
Het gilde maakt wijnen en likeuren van zelf verbouwde of zelf ingekochte vruchten. Het bezit een eigen biologische wijngaard met 80 planten, 3 druivensoorten. Het heeft geen commerciële doeleinden. Vanaf 2014 biedt het gilde ook cursussen aan. Wijnen en likeuren zijn te proeven op deze dag!
Naar de website: www.braakliggendedaken.nl Ralf van Tongeren:
Zou u uw dak wel willen gebruiken maar u heeft geen idee wat er kan en mogelijk is? Van zonnepaneel tot biodiversiteit versterkende daken, wij staan u graag bij met onze kennis en expertise. Voor meer informatie kunt u bij ons terecht op de dag van de stadslandbouw!