Denk mee met de inrichting van het Jozef van Hövellpark Waalsprong

Bericht van de Gemeente Nijmegen:

Er wordt hard gewerkt om van de wijk Hof van Holland uw thuis te maken. Midden in de woonwijk ligt een oude kersenboomgaard, het Jozef van Hövellpark. Dit park moet straks ruimte gaan bieden aan natuur, kunst en cultuur, bewegen, ontmoeten, kleinschalige evenementen en spelen. We willen huidige en toekomstige bewoners graag uitnodigen om mee te denken over de inrichting van speel- en ontmoetingsplaatsen in de oude boomgaard. Dat doen we tijdens een aantal inloopweken. In deze brief leest u daar meer over.

Hoe kunt u meedoen?

In de periode van dinsdag 19 maart tot en met zaterdag 6 april bent u op dinsdag, woensdag en vrijdag van 13:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag van 10:00 uur tot 14:00 uur welkom in het Waalsprong Informatiecentrum (Giorgio Vasarisstraat 51). Gedurende deze periode vragen we u, als (toekomstige) bewoner(s), om uw wensen en ideeën voor de inrichting van de speel- en ontmoetingsplaatsen in de oude boomgaard met ons te delen. Op de kaartjes hieronder ziet u waar de oude boomgaard is gelegen en in welk deel van het park de speel- en ontmoetingsplaatsen komen.

De plannen worden ook gedeeld via MijnWijkplan, ook hier kunt u, tot en met 6 april, een reactie geven. Voor wie zijn de middagen? We organiseren de middagen voor alle mensen die in de omgeving van het Jozef van Hövellpark wonen of komen te wonen. We zijn extra benieuwd naar de mening van jonge bewoners. We bouwen namelijk graag een speelplek waar zij met veel plezier naartoe gaan. Tijdens de middagen is er dan ook veel ruimte voor creativiteit van deze jonge groep bewoners. Zelf tekenen, ontwerpen, stickers plakken, stemmen, het mag allemaal. Onze medewerkers helpen ze daar graag bij. Waar mag u over meedenken? We willen graag weten op welke manieren mensen graag willen spelen en ontmoeten. Denk daarbij aan klimmen, springen, glijden, zwaaien, draaien etc. Daarnaast zijn we benieuwd hoe we van deze plekken ook fijne ontmoetingsplaatsen kunnen maken. Er is dus veel ruimte voor uw ideeën. In het Jozef van Hövellpark zal een paar weekenden per jaar ook ruimte worden gegeven aan kleinschalige evenementen, zoals een theatervoorstelling, een biertuin met muziek, kinderspeelmiddagen, een markt of een wijkfeest. De locatie wordt nu ook al af en toe gebruikt voor kleine voorstellingen tijdens Festival De Oversteek. We horen graag of u hier ideeën voor heeft.

Kunt u niet komen op de voorgestelde data maar wilt u wel meedenken? Geen probleem. U kunt uw reactie ook digitaal met ons delen via waalsprong@nijmegen.nl.

The following two tabs change content below.

linda louwissen