Uitnodiging aanschuiftafel ‘Arnhemse Kost’ – 10 april

Bericht vanuit de gemeente Arnhem:

 

Datum: Woensdag 10 april 2024

12.00-14.00

Locatie: Molenplaats Sonsbeek

Thema aanschuiftafel: Stadslandbouw

 

Beste Arnhemmer,

Arnhem koestert de ruim 130 verschillende stadslandbouw-initiatieven die de stad rijk is. Zo zijn er verschillende stadsboerderijen, pluk- en moestuinen, zorgboerderijen en verenigingen die de stad kleur geven en een bijdrage leveren aan het groen, welzijn, goed voedsel en de economie in Arnhem.

Nieuwe visie duurzame (stads) landbouw en duurzaam voedsel 2024-2030

De gemeente Arnhem werkt aan een nieuwe visie op duurzame (stads) landbouw en duurzaam voedsel. Dat is nodig omdat in de visie uit 2017 o.a. nauwelijks aandacht is voor voedsel. Ook staat de landbouw aan de vooravond van veranderingen en groeit het aantal stadslandbouwinitiatieven in Arnhem. Een nieuwe visie biedt handvatten voor de Arnhemse inwoners, ondernemers en omgeving.

Thema’s en advies gevraagd

Voor de nieuwe visie richten we ons op vier thema’s: stadslandbouw, natuurinclusieve landbouw, eiwit-transitie (van dierlijk naar plantaardig eiwit) en duurzame consumptie. Voor het maken van deze visie vragen wij advies aan inwoners, bedrijven, ondernemers, kennisinstellingen en bestuurders. Daarom organiseren we per thema een bijeenkomst, de ‘aanschuiftafel’, waarbij we met elkaar in gesprek gaan om zo gezamenlijk tot de nieuwe visie te komen.

Uitnodiging aanschuiftafel woensdag 10 april

Graag nodigen wij u uit voor de lunch tijdens de eerste aanschuiftafel ‘Arnhemse Kost’ op woensdag 10 april bij de Molenplaats in Sonsbeek. Het gaat deze bijeenkomst over het thema stadslandbouw. Wethouder Marco van der Wel opent de bijeenkomst, Monique Verstraten, directeur van Natuurcentrum Arnhem, geeft een korte introductie en tijdens de lunch gaan we met elkaar in gesprek over de toekomst van stadslandbouw in Arnhem. Uw ideeën en input nemen we, indien mogelijk, mee bij de ontwikkeling van de visie.

Aanmelden

Het aantal plaatsen voor de aanschuiftafel is beperkt. Daarom moet u zich aanmelden vóór donderdag 4 april via een inschrijfformulier, deze vindt u hier. U kunt maximaal één persoon (van uw organisatie) aanmelden. Deelname is kosteloos. Na aanmelding hoort u van ons of u een plekje aan tafel heeft, en ontvangt u meer informatie over het programma Na 10 april worden er nog 3 aanschuiftafels georganiseerd. U kunt zich hier ook al voor aanmelden via het inschrijfformulier zoals hierboven vermeld. A

We hopen u te zien op 10 april!

Met vriendelijke groet,

Gemeente Arnhem

Bas van Herrikhuijzen, projectsecretaris stadslandbouw Herman Kleinjan, bestuursadviseur stadslandbouw

The following two tabs change content below.

linda louwissen