Herenboeren Lingezegen gaat van start

Informatiebijeenkomsten over Herenboeren Lingezegen

Herenboeren gaat in Park Lingezegen een eerste boerderij starten in de regio. Op deze boerderij zal op kleinschalige wijze, natuur inclusief, eigen voedsel worden geproduceerd, zoals groenten, aardappelen, fruit, eieren en (voor wie wil) vlees. Dat gebeurt met ruim 200 huishoudens die met elkaar het gemengde bedrijf vormgeven en runnen (en daarmee 500 monden voeden).  De leden (mede-eigenaren) van de boerderij nemen een boer in dienst die het land bewerkt en voor de dieren zorgt. Meewerken in de organisatie, op de boerderij of bij de uitgifte van voedsel wordt zeer op prijs gesteld.

Inmiddels hebben zich al veel huishoudens aangemeld voor Herenboeren Lingezegen. Zij hebben zich ingeschreven als lid en ook mee-geïnvesteerd in de boerderij, die als alles goed gaat voor de zomer van 2023 van start zal gaan. Maar er is nog plek voor wie interesse heeft. Graag verstrekt Herenboeren Lingezegen nadere informatie (zie ook onze website).

Komende weken worden er twee informatieavonden georganiseerd;
– donderdagavond 16 maart Buitenplaats Siza, Marasingel 19, 6846 DX Arnhem
– maandagavond 27 maart Theaterkerk Bemmel, Markt 5, 6681 AE Bemmel
Inloop is vanaf 19.30uur. Start van de bijeenkomst is om 20.00uur. Vooraf aanmelden graag via lingezegen@herenboeren.nl

Ook zijn er twee inloopochtenden op de locatie van de toekomstige boerderij, namelijk op 15 en 29 april. Zie de website lingezegen.herenboeren.nl.

Foto’s Mark van Stokkom 

The following two tabs change content below.

linda louwissen