- Komende zaterdag vindt het Groen Dichterbij festival plaats in Amersfoort: http://www.groendichterbij.nl/festival
Een dag voor iedereen (jong én oud) die als vrijwilliger of professional betrokken is bij een groen buurtproject. Een dag om je te laten inspireren, om nieuwe dingen te leren, uit te wisselen met anderen én om hen wat te leren. Gratis toegang, maar je moet je wel opgeven. - Ook al aan het nadenken over de tuin volgend jaar? De eetbaar grootstal groep wel, zij organiseren 3 huiskameravonden over respectievelijk: hoe start je met composteren? een tuinplan, hoe pak je dat aan? een kruidentuin, onmisbaar in je moestuin?
- Drie leerlingen van het Mondial College, Technasium, verdiepen zich sinds een paar weken in het slakkenprobleem. Slakken hebben dit jaar wel erg veel jonge plantjes opgegeten. Ze zoeken uit hoe we de overlast kunnen beperken. Eind januari houden ze een presentatie op school. Ook zullen ze waarschijnlijk een flyer ontwerpen met tips.
- Heb je ook een nieuwtje, dat je zou willen delen?
- stuur een bericht naar bericht@eetbaarnijmegen.nl, of
- plaats het op de tijdlijn van facebook: https://www.facebook.com/EetbaarNijmegen (dat is openbaar) of
- plaats het op Facebook in de Nijmeegse moestuingroen (besloten) : https://www.facebook.com/groups/eetbaarnijmegen/
- of twitter het naar: @eetbaar024
- Wil je een workshop geven die met het telen of bereiden van lokaal voedsel te maken heeft, dan kan je die ook op de agenda (laten) zetten.
- Suggesties en hulp ter verbetering van het streven om Nijmegen meer eetbaar te maken, zijn uiteraard van harte welkom.
De laatste nieuwsberichten:
![]() | Broodbaklessen | Gisteravond erg leuke zuurdesembrood-les gehad van Ineke Berenschot in Nijmegen. Heel praktisch, we gingen direct aan het werk en pas toen ... Meer |
Een bos als akker: voedselbos Ketelbroek bij Vroege Vogels | Vroege Vogels kwam langs en maakte een mooie radioreportage en verslag van het voedselbos. Meer | |
![]() | Vervolg op Groen Goud: nu ook gebieden in Ethiopie vruchtbaarder gemaakt | John D. Liu kijkt terug op zijn werk op het Löss plateau in Mongolie in China; en ziet nu na ... Meer |
![]() | De Groene Tol op Nijmegen Doet | Bijzonder aan deze buurtmoestuin is dat niemand zijn eigen stukje heeft, maar de tuin is er voor iedereen, iedereen mag ... Meer |
![]() | Tuinen delen | Tuinen delen matcht mensen die een tuin “over” hebben met mensen die hem graag onderhouden. Maak zelf goede afspraken; ... Meer |
![]() | Ontmoeting met Harriet Tiemens | Op donderdag 11 september heeft Eetbaar Nijmegen en de organisatie van de dag van de stadslandbouw de nieuwe wethouder Harriet ... Meer |
05/11/2014: 18:00 - 21:00 Pro College Nijmegen |
Met fruit en groente van het seizoen kun je snel en makkelijk chutney maken zonder geraffineerde suikers. |
14/11/2014: 18:00 - 21:00 Pro College Nijmegen |
Samen vegetarische Chinese gerechten maken. |
21/11/2014: 18:00 - 21:00 Pro College Nijmegen |
Samen heerlijk Indiase gerechten maken. Kijk voor meer informatie op www.kokenmetdominique.nl. |
21/11/2014: 19:30 |
Meer weten is meer eten In de winter rust de moestuin. Dat geeft ons de tijd om terug te kijken op het afgelopen seizoen: hoe ging het zaaien, planten, groeien, oogsten? Wat ging er goed, wat kan er beter? De winter biedt ook de mogelijkheid om vooruit te blikken op… |
28/11/2014: 18:00 - 21:00 Pro College Nijmegen |
Tofu kun je leren lekker klaar te maken in deze kooklessen. Kijk voor informatie op wwww.kokenmetdominique.nl |
03/12/2014: 18:00 - 21:00 Pro College Nijmegen |
Waar kun je bijv tarwe mee vervangen als je een saus of een toetje moet maken? Kijk voor meer informatie op wwww.kokenmetdominique.nl. |
12/12/2014: 18:00 - 21:00 Pro College Nijmegen |
Hoe maak ik mijn eigen vega burger op basis van granen, groente, noten, tofu, bonen etc.? Kijk voor meer info op www.kokenmetdominique.nl. |
17/12/2014: 18:00 - 21:00 Pro College Nijmegen |
In de Decembermaand koken we vaak feestelijke gerechten voor de feestdagen. Maar hoe kook je een feestelijk vegetarisch menu? Kijk voor meer info op www.kokenmetdominique.nl. |
09/01/2015: 18:00 - 21:00 Pro College Nijmegen |
Op vrijdag 9 januari is er van 18 tot 21 uur in het Pro College aan de Celebesstraat 13 een workshop Koken met Winterse Kolen. Gedurende deze avond maken we samen diverse gerechten met gebruik van winterse kolen zoals Oosterse rode kool, boerenkool speciaal, zuurkoolsalade, puree van koolraap, groene kool… |
14/01/2015: 18:00 - 21:00 Pro College Nijmegen |
Peulvruchten zijn heel erg gezond en lekker en ook nog heel goedkoop. Je moet ze wel op de juiste manier klaar maken. Als je niet gewend bent om peulvruchten te eten dan kunnen je darmen wat winderig worden van het eten ervan. Het helpt voor de verteerbaarheid om de peulvruchten… |
16/01/2015: 19:30 - 21:30 |
![]() Moestuin winteravonden: 2: een kruidentuin, onmisbaar in je moestuin |
In de winter rust de moestuin. Dat geeft ons de tijd om terug te kijken op het afgelopen seizoen: hoe ging het zaaien, planten, groeien, oogsten? Wat ging er goed, wat kan er beter? De winter biedt ook de mogelijkheid om vooruit te blikken op het volgende seizoen. Hoe kan… |
23/01/2015: 18:00 - 21:00 Pro College Nijmegen |
Wij zullen een zestal hele verschillende stamppotten maken met gebruik van aardappels, graan, groenten van het seizoen, noten, peulvruchten, tofu, tempeh, seitan en diverse smaakmakers of vegetarische "jus". Alle ingrediënten zijn biologisch en er wordt samen gekookt en gegeten. Ook mensen met een allergie zijn welkom; wel graag vooraf melden.… |
28/01/2015: 18:00 - 21:00 Pro College Nijmegen |
Tijdens deze kookworkshop bereiden we zes volwaardige maaltijdsoepen zoals Griekse erwtensoep, Oosterse pompoensoep, Russische borsjt, Italiaanse minestrone, Hollandse bruine bonensoep, Zuid Amerikaanse aardappelsoep. Ook mensen met een allergie zijn welkom; wel graag van tevoren overleggen. Bel voor een folder D. Companjen tel. 06-13079008 of mail naar dcompanjen@yahoo.com of kijk op… |
31/01/2015 - 01/02/2015: 09:00 - 17:00 Sualmana |
![]() |
De grondlegger van voedselbos Sualmana, Harald Wedig en Jeroen van Beek vertellen aan de hand van diverse thema's over dit voedselbos. |