Schrijf je in voor het nieuwe oogstseizoen!

Bij verschillende tuinen zijn de aanmeldingen voor het nieuwe seizoen geopend. Wees er snel bij om een plekje te bemachtigen bij een mooie tuin bij jou in de buurt!

Hieronder vind je een overzicht van de tuinen waar je je momenteel kan inschrijven.

  • Boerderij Eetmeerbosch – Nijmegen. Bij Eetmeerbosch maak je gebruik van een oogstabonnement. Als oogstgenoot van de zelfoogsttuinderij van  Eetmeerbosch kun je van eind april tot december groenten, kruiden en bloemen van het land oogsten naar eigen behoefte. Als lid van de zelfoogsttuinderij betaal je jaarlijks een vergoeding op basis van jouw financiële draagkracht. De vergoeding wordt berekend door middel van een solidair betaalsysteem, gebaseerd op het uurloon van de boer, solidariteit en jouw draagkracht. Schrijf je hier in.

 

  • Gelukkige Groentes – Malden. Bij Gelukkige Groentes maak je gebruik van een pluktuin abonnement. Deelname aan Gelukkige Groentes gaat per huishouden, iedereen binnen het huishouden doet dus mee. Schrijf je hier in.

 

  • Het Heerlijke Land – Malden. Bij Het Heerlijke Land maak je ook gebruik van een oogstabonnement. Als oogstdeelnemer deel je mee in de oogst van een heel seizoen. Van mei tot en met november eet je zo’n dertig weken lang verse onbespoten seizoensgroenten direct van het land. Je oogst de hoeveelheid groenten die jij vers gebruikt per persoon per week (in het hoogseizoen heb je keuze uit meer dan 20 verschillende soorten groenten en kruiden per week). Je betaalt je bijdrage aan het begin van het jaar. Als je na juni instapt, betaal je naar rato vanaf de maand waarin je instapt. Schrijf je hier in.

 

  •  Hof Bredelaar – Elst. Ook bij Hof Bredelaar maak je gebruik van een oogstabonnement. Tussen 1 mei en 30 november kan je vrij oogsten naar eigen versbehoefte. Ze verzorgen de teelt van een grote diversiteit aan gewassen, jij oogst wat je nodig hebt. Je kunt gedurende de hele week oogsten, 7 dagen in de week, van zonsopgang tot zonsondergang. Sommigen komen meerdere keren per week en oogsten vers voor een dag of twee, anderen komen wekelijks en oogsten voor de hele week. Je oogst naar eigen behoefte en smaak. Schrijf je hier in.

 

  • Waalgaard – Weurt. Bij Waalgaard maak je net als de rest ook gebruik van een oogstabonnement. Als oogstgenoot kun je wekelijks je portie kraakverse groentes, kruiden en fruit komen plukken en ga je naar huis met een mand vol vitamines en mineralen. Iedere oogstgenoot kan gedurende het seizoen oogsten van meer dan 100 verschillende soorten groenten, kruiden en fruit. Het oogstseizoen duurt 50 weken, van maart tot en met februari. Rond kerst en oud-en nieuw gaan ze twee weken dicht. Schrijf je hier in.

Staat jouw tuin er nog niet bij? Laat het weten!

The following two tabs change content below.

linda louwissen