Waalgaard wint Impact Award

Na een vruchtbaar seizoen vol groei en ontwikkeling, heeft de Waalgaard iets te vieren. Afgelopen week ontvingen ze namelijk de Impact Award van de gemeente Nijmegen, uitgereikt door wethouder John Brom.

De Waalgaard, gevestigd op landgoed Grootstal, heeft zich onderscheiden door hun inzet voor meervoudige waardecreatie. Deze aanpak draagt bij aan CO2-opslag, biodiversiteitsbevordering, waterretentie en het verminderen van hittestress. Bovendien bieden ze zinvolle werkgelegenheid in een prikkelarme omgeving en hanteren ze solidaire betalingen voor hun oogstgenoten. Als coöperatie experimenteren ze ook met gedeeld eigenaarschap.

De Impact Award erkent bedrijven die een positieve impact hebben op zowel het milieu als het sociale domein. Het prijzenpakket omvat naast de erkenning een mooie trofee en een inspirerend filmpje. Het bijbehorende geldbedrag van € 5.000,- zal  door de Waalgaard worden ingezet voor de scholing van deelnemers en nieuw plantgoed voor het voedselbos.

Met deze onderscheiding in handen gaan ze vol vertrouwen het herfstseizoen tegemoet, wetende dat ze met hun levendige gemeenschap een significante impact hebben op de omgeving.

 

The following two tabs change content below.

linda louwissen