Buurtmoestuintjes in Parijs

In de buurt van station Bercy, in Parijs Zuid, zagen we opeens deze groene strook openbare moestuin met uitnodigende posters: Plantons dans la rue! Cést l’ été. Arrosez avec nous. (Aanplant op straat, het is zomer, geef water samen met ons). En Bine ati venit!, het Roemeens voor Welkom.
Wat een verrassing! Ik kreeg wel een beetje meelij met de planten, omdat de grond zag er droog en arm uitzag. Een paar zakken compost zouden wonderen doen.

Thuisgekomen vond ik een filmpje van een andere Parijse wijk, waar ze grote en hoge bakken plaatsten, onder andere voor kruiden. Dat ziet er gezellig uit!
https://youtu.be/ZoVefI9kshc

 

En een facebook pagina, met mooie artisjokken.

Op de terugweg zagen we zelfs bij de Tuilerieen een afgeschermd stuk buurtmoestuin:

De blaadjes van de pompoen hingen slap, het was weer een zeer warme dag. Meestal trekt het vanzelf bij, het is geen reden tot zorg. 

De bomen in dit park (Bois de Vincennes) stonden in een bodem die goed bedekt was met houtsnippers. Dat voorkomt verdamping en uitdroging en helpt mieren, insecten en ander bodemleven te overleven in tijden van droogte en hitte. Een fijne plek om te zijn, die dan ook druk bezocht werd.

The following two tabs change content below.

Karla Mulder

Enthousiast over zelf je voedsel verbouwen, permacultuur, met eigen eetbare tuin, volkstuin en boomspiegel. In 2011 begonnen met het platform Eetbaar Nijmegen.