Andere prioriteiten en een opvolger voor Eetbaar Nijmegen

Vanwege familieredenen ga ik binnenkort verhuizen naar de randstad, waar mijn 2 kinderen en 3 heel jonge kleinkinderen wonen. Het gezin van mijn dochter woonde tot 18 maart in Mexico-stad. Vanwege corona vluchtten ze naar mijn huis, samen met hun toen bijna 5 maanden oude dochtertje. Ze besloten in Nederland te blijven. Na de ervaring van een half jaar samenwonen met hen, en een flinke rol als oppasoma, wil ik dichter bij hen en ook dichter bij het gezin van mijn zoon gaan wonen. Ze wonen niet in dezelfde stad, maar het is in mijn nieuwe appartement een stuk makkelijker om hen op te zoeken.
Hopelijk kom ik op een gegeven moment weer terug naar Nijmegen. Om die reden ga ik mijn huis verhuren, per 1 december.

Andere prioriteiten dus. Ik ben heel blij een opvolger gevonden te hebben voor Eetbaar Nijmegen: Arianne Doeleman. Zij had me via de mail al eens gewezen op het bestaan van Bodemzicht, en ook op de Waalgaard: zij zouden toch ook een plekje op Eetbaar Nijmegen moeten krijgen? Daar had ze zeker gelijk in. Het motiveerde me om bij Bodemzicht nu dan eindelijk eens te gaan bestellen en ook een rondleiding mee te maken. Dat gold ook voor de Waalgaard, waar ik gisteren peren plukte.

En zo dacht ik aan haar als mogelijke opvolger. We spraken eens af en het leek haar best leuk om te doen. Ze bleek gelukkig ook bekend met het website programma WordPress te zijn. Haar streven is om minimaal elke maand een nieuwsberichtje te schrijven, soms elke week. Maar alleen als er echt iets te melden is.

Zoals ik blij was met Arianne’s suggesties, hoop ik dat lezers Arianne ook eens suggesties doen. Welk tuinproject verdient wat extra aandacht? Wil je misschien helpen door iemand te interviewen? Of wil je zelf wel je verhaal delen? Laat het ons weten op bericht@eetbaarnijmegen.nl

Misschien kan ik het niet laten en ga toch eens schrijven in het voorjaar. Ik ga namelijk in een appartement wonen, gelegen op het noorden, met een klein tuintje. Het is alvast een leuke uitdaging om daar een moestuintje van te maken.

 

 

The following two tabs change content below.

Karla Mulder

Enthousiast over zelf je voedsel verbouwen, permacultuur, met eigen eetbare tuin, volkstuin en boomspiegel. In 2011 begonnen met het platform Eetbaar Nijmegen.