Fruitparkje

Een kennis vertelde me hoe hij nu elke avond de hond uitlaat en dan gelijk wat pruimen plukt in het parkje in de straat. Al weken, want de gemeente zorgde ervoor dat er drie soorten pruimen kwamen die na elkaar rijpen. Daarna komen er nog appels aan en misschien wel nog meer fruit.

Het gaat hier over een gewoon strak grasveld in een woonwijk. De eerste vier foto’s zijn gekopieerd van Google maps; het lijken circa 20 bomen. De kennis vertelde dat de gemeente ze een jaar of drie geleden heeft geplaatst en er verder niet veel aan lijkt te doen.

Laatste foto: gewone opaalpruim en de laatste: perzikpruim, net wat groter.

Hij nam er wat voor me mee, maar smaken verschillen blijkbaar: hij houdt van friszuur en nog niet zo rijp; ik eet ze liever als ze echt rijp, zoet en sappig zijn.

Adres: Pruimenbongerd in Driel. Kijk eventueel op de wildplukwijzer (ook als app voor de smartphone te downloaden) voor een leuke plukplaats in jouw buurt. NB: pluk alleen naar behoefte op dat moment, zodat er voor anderen genoeg overblijft.

Gelukkig heb ik mijn eigen pruimenboom in mijn stadstuin. Voor het eerst oogst in zijn 3 jarig bestaan, draagt hij vruchten. Erg lekker, geen beestjes. Een aanrader!

The following two tabs change content below.

Karla Mulder

Enthousiast over zelf je voedsel verbouwen, permacultuur, met eigen eetbare tuin, volkstuin en boomspiegel. In 2011 begonnen met het platform Eetbaar Nijmegen.