Goede voornemens

Na lange afwezigheid ivm leuke familiedingen pak ik de draad van Eetbaar Nijmegen weer op.
Mijn volkstuin en stadstuin bieden me aardperen, winterpostelein, rucola, diverse koolsoorten, kaasjeskruid, waterkers en winterkers naast de altijd wel te oogsten rozemarijn, tijm en salie. Op de foto zie je mijn ontbijtje van vanochtend. Wat smaakt dat toch goed! En wat vind ik het leuk om zo wat bij elkaar te scharrelen.

Naast het voornemen om weer regelmatig wat te schrijven, wil ik ook in mijn tuin wat gaan veranderen. Wat weet ik nog niet, ik ga hopelijk ideeen krijgen tijdens de twee korte cursussen die ik ga volgen. De moestuincursus voor gevorderden bij Velt Regio Nijmegen en een nieuwe Basiscursus Voedselbossen bij Wouter van Eck. Deze start op donderdag 23 april in Groesbeek. Tijdens deze cursus wordt theorie in een leslokaal gecombineerd met praktijkbezoeken aan voedselbos Ketelbroek. Voor wie belangstelling heeft: het informatieblad (met onder meer uitleg over inhoud, opzet en kosten) is verkrijgbaar via een mailtje naar kenniscentrumvoedselbossen@gmail.com. NB: er is plaats voor 18 deelnemers maximaal en ik vermoed dat hij snel vol zit. Hij kost rond de 200 euro.

Daarnaast komt er weer een zadenruilbeurs aan op 7 maart van 10:00 – 12:00 bij de Historische tuinderij Warmoes in Nijmegen-Lent. Wie weet wat ik daar weer tegenkom? De tomatillo-zaadjes die ik vorig jaar kreeg door ruilen, waren een echt leuke verrassing. En op 8 maart de Groenmoesmarkt in Boekel, ook altijd zeer inspirerend.

En er komen nog veel meer activiteiten later in het jaar, zie de agenda.

Ook wil ik graag eens gaan eten bij de nieuwe locaties van Van Tuin tot Bord en ook weer eens bij de locaties die ik al ken. Ik kan het je van harte aanbevelen: heerlijke en gevarieerde maaltijden en een gezellige opzet. Dat geldt ook voor de andere huiskamermaaltijden en de kookworkshops van Dominique. Probeer het eens uit en laat je verrassen!

 

The following two tabs change content below.

Karla Mulder

Enthousiast over zelf je voedsel verbouwen, permacultuur, met eigen eetbare tuin, volkstuin en boomspiegel. In 2011 begonnen met het platform Eetbaar Nijmegen.