Groene vrijdag, 11 oktober

Uit de website: https://groenevrijdag2019.nl/
SAMEN AAN DE SLAG!
Heb jij ook zo’n goede herinnering aan Groene Vrijdag, de afsluiting van Nijmegen European Green Capital 2018? Dan is er binnenkort een herkansing, want op 11 oktober 2019 is er weer een Groene Vrijdag! Een jaarlijks terugkerende dag, waarmee we voortbouwen op Nijmegen European Green Capital.

Het is een interessant programma met tal van tuin-zaken. Je moet je soms wel opgeven.

In het Ochtendprogramma bijvoorbeeld:

  • oogsten bij historische tuin Warmoes (vol)
  • voedsel inzamelen voor de voedselbank
  • rondleiding op het Land van Ooij, door Kleurrijk Groen en aansluitend kookworkshop.  Dit was de tuin van Boer Koekoek (overleed in 2017)

Vanaf 12.30: gratis lunch voor alle deelnemers, in de Lindenberg

‘s Middags:
13.30-14.30: workshops

  • workshop vegetarisch koken
  • workshop tuinontwerp (Vorig jaar werd ik, als Eetbaar Nijmegen gevraagd om een workshop Ontwerp je Eetbare tuin te verzorgen, dit jaar niet, helaas.)
  • workshop samen aan de slag in de wijk (met o.a.: Onze grootste impact op de aarde is ons eten. Hoe kun je voor jezelf en de wijk die impact zo klein mogelijk maken, zonder aan kwaliteit in te leveren? Buurtmoestuinen, een lekker ‘low-impact-kookboek’ en veel gezelligheid zijn de voorlopige ingrediënten)

vanaf 15.00:
Gesprekken in het bos,

met onder andere:

The following two tabs change content below.

Karla Mulder

Enthousiast over zelf je voedsel verbouwen, permacultuur, met eigen eetbare tuin, volkstuin en boomspiegel. In 2011 begonnen met het platform Eetbaar Nijmegen.