Jaarlijkse plantenmarkt Limos

Op 22 mei stonden Jeannette en ik weer op het Fete de la Nature op het Limos terrein, voorheen heette dit de dag van het park.

We stonden hier met onze thuis opgekweekte planten en met informatie van Eetbaar Nijmegen en de permablitz acties. We liepen beurtelings zelf rond en kochten ook zelf plantjes bij anderen. Fruitlent stond er  met onder andere aubergines die het hier goed doen, diverse pitloze druiven, bijzondere paprika’s, pompoenen, en courgettes. Ook veel andere particulieren. Ondanks het regenachtige weer kwamen  er toch veel mensen op af en raakten we bijna door onze plantjes heen. Vooral de oost indische kers was gewild.

Ik had behalve deze spontaan uitgezaaide plantjes van de oost indische kers ook meegenomen:
afleggers of stekje: pepermunt, citroenmelisse, taibes/braamboos, aardbei, zuring, witte bes, framboos
zelf opgekweekt: paarse stokboon, palmkool, Tronchuda of Collard Greens (ik wist niet meer wat het was), peterselie

Ik vond het weer leuk om mijn verhaal te doen over de permablitz acties; er was best belangstelling voor. Ongelovige blikken dat je zoveel gedaan kan krijgen in één dag. Uiteraard wel met de juiste voorbereidingen. En ik genoot ook van het kopen van allerlei plantjes en het verkopen van de mijne. Allemaal tegen heel schappelijke prijzen. Op de achtergrond mooie muziek van diverse koren.

Het weer was echt wisselvallig; we begonnen droog, toen kwam er regen, daarna zon en we eindigden de dag met enorm veel regen. Goed voor de tuin, dat wel!

The following two tabs change content below.

Karla Mulder

Enthousiast over zelf je voedsel verbouwen, permacultuur, met eigen eetbare tuin, volkstuin en boomspiegel. In 2011 begonnen met het platform Eetbaar Nijmegen.