Kapucijnerbaard in de smoothie

Vorig jaar kocht ik zaadjes Kapucijnerbaard  bij De Nieuwe Tuin in Belgie. Volgens de informatie was het de voorloper van de witlof en een vaste plant. Hij groeide goed en ik gaf al diverse plantjes weg. In november sneed ik hem af en was benieuwd of het een soort witlof zou gaan worden. De smaak valt tegen, erg bitter. Ik had misschien meer water moeten geven.

Maar ik had ook nog wat planten buiten laten staan en die zijn er nu weelderig uit:

Even gegoogled en er een echt heerlijke smoothie van gemaakt: 4 bladeren zonder nerf, paar takjes peterselie,  3 schijfjes gedroogde mango (eerst geweekt), paar incabesjes, 1 kopje amandelmelk (gemaakt van oplospoeder), hennepzaad, cacao en een scheutje agave-diksap.

Het lijkt een sterke plant, waar je gewoon lekker van door kan eten, blaadjes in de sla kan ook. De bitterheid verdwijnt vaak als je hem snijdt en mengt met olie. Stoven kan ook.

Voor wie geinteresseerd is in de gangbare witlofteelt: hier staat een mooi filmpje: http://www.ilovewitlof.nl/be
En een stukje over de geschiedenis van witlof.

The following two tabs change content below.

Karla Mulder

Enthousiast over zelf je voedsel verbouwen, permacultuur, met eigen eetbare tuin, volkstuin en boomspiegel. In 2011 begonnen met het platform Eetbaar Nijmegen.

Laatste berichten van Karla Mulder (toon alles)

Share This