Landgoed Poelwijk

Georganiseerd door Velt op 5 juni 2016:
Prachtige natuurlijke tuin met een eetbare tuin, bloementuin, hoogstamfruitboom, poel, en een gedeelte natuurlijk grasland met gemaaide looppaden. In 35 jaar is deze tuin van 3.5 hectare organisch om het huis heen gegroeid en helemaal door de huidige eigenaars aangelegd en aangeplant. Er is een grote biodiversiteit, veel verschillend biotopen en bomen. De enthousiaste eigenaars zijn bevlogen tuiniers en houden de tuin zelf bij. Een mooi voorbeeld van tuinieren met de natuur mee. Tijdens de Velt-ecotuindagen zullen ook workshops rond koken in de tuin worden aangeboden.

Ik bezocht de tuin en de beschrijving klopte goed. Wat er niet bijstond, zijn de leuke zitjes, klimrekken en een koepeltje met “raamkozijn” van een  conifeer. We spraken de eigenaar nog even en ik vroeg hem of ook hij last van slakken heeft. En inderdaad: elke ochtend en avond loopt hij naar het pompoenveldje (foto 1 en 2) en raapt ze, vooral naaktslakken, maar ook wat huisjesslakken; hij knipt de naaktslakken door en de volgende ochtend zijn ze weg. Waarschijnlijk opgegeten door de vogels. Hij hoopt dat de vogels leren dat hier lekkere slakken zijn en dat ze de levende slakken ook ontdekken en op gaan eten.

NB: op het terrein is ook een appartement te huur, bed and breakfast, maar dan zonder breakfast, maar wel eigen keukentje. Je mag dan ook op het terrein lopen en wat plukken voor eigen gebruik. www.landgoedpoelwijk.nl/

The following two tabs change content below.

Karla Mulder

Enthousiast over zelf je voedsel verbouwen, permacultuur, met eigen eetbare tuin, volkstuin en boomspiegel. In 2011 begonnen met het platform Eetbaar Nijmegen.