Permablitz op 6 oktober

Je kan weer meedoen aan een permablitz-actie; deze keer in Molenhoek, in een achter- en zijtuin van een hoekhuis.
Het is een korte actie, van een dag, waarin we een tuin-make-over bewerkstelligen van een gewone stadstuin tot een grotendeels eetbare tuin, met veel aandacht voor de bodem en voor biodiversiteit (permacultuur).

Na 2 uurtjes kennismaken mer de aanvraagster Anne, kijken en ideeën uitwisselen, maakten Jeannette en ik een plan. Anne is al begonnen met karton neer te leggen op het gras en gaat nu materialen zoals compost en houtsnippers regelen, zodat we op 6 oktober gelijk aan de slag kunnen.

Vrijwilligers zijn welkom, voor de hele dag, maar ook voor een halve. Je hoeft geen ervaring te hebben. Neem wel graag wat tuingereedschap mee, zoals spade en schep als je die hebt. En geef je op via de website (linkje Molenhoek bovenaan).

Het is erg leuk om hier eens aan mee te werken en te zien hoe snel je al resultaat hebt. Voor een indruk, kijk eens naar onze eerdere permablitz acties in achtertuinen, voortuinen of overige acties.

Natuurlijk maken we ook weer foto’s en kan je het ook als een fotoverslag achteraf lezen.

Voor wie interesse in permacultuur heeft:

The following two tabs change content below.

Karla Mulder

Enthousiast over zelf je voedsel verbouwen, permacultuur, met eigen eetbare tuin, volkstuin en boomspiegel. In 2011 begonnen met het platform Eetbaar Nijmegen.