Plantenmarkt Limos

Op een zonovergoten dag op het Limos terrein, achter het gebouwtje de Kentering, stonden we allemaal om 12 uur klaar met onze planten. Jeannette en ik stonden er namens Eetbaar Nijmegen met zelf opgekweekte planten.

Het populairste waren bij ons de oost-indische kers, net als vorig jaar. Het kost de minste moeite om deze plantjes aan te bieden: een kwestie van teveel of op de verkeerde plek spontaan uitgezaaide plantjes tijdig in een potje stoppen en gedurende een paar weken voldoende water geven zodat ze goed gaan wortelen.

Wat me het meeste werk kostte en amper werd verkocht (alle planten gingen weg voor 75 cent per potje) waren de tomatenplanten.

Halverwege de dag kregen we buren van De Vlierhof, zij kwamen met wel 100 tomatenplanten a €1,50 per plant. Maar ze hadden dan ook nog meer moeite gedaan en een zo mooi verhaal dat vele anderen en ook ik er een bij hen kochten:  zwarte kerstomaten die ze biodynamisch hadden opgekweekt.

Links de zwarte kerstomaat, rechts mijn eigen rode kerstomaat.

 

 

Bij Jeannette verkocht vooral de boomspinazie goed. 
Om 17 uur was het afgelopen en hadden we circa de helft verkocht.

Hieronder nog een indruk van wat er over is en nu een plekje in eigen tuin of elders krijgt: boerenkool, palmkool, flessehalspompoen, waterkers, citroenmelisse, tomaat, papegaaienkruid

En dit wat ik kocht: 2x meloen, één voor in de kas op de volkstuin, de Ha’on, en één voor buiten, pal tegen de zuidmuur (Minnesota Midget), van Fruitlent. Ook een courgette bij hen, de Alberello di Sarzana. Prachtige website, leuk om even na te zoeken wat ik nou precies kocht.
Verder nog een paar bijen/vlinder planten: mottenkruid en Cosmea bij Jeannette.

Komende zondag doe ik voor het eerst mee aan de open dag van VELT.

Een aantal plantjes bied ik  dan alsnog te koop aan, waaronder in ieder geval het bijzondere papegaaienkruid, waterkers, wat tomatenplanten en wat palmkolen.

Ook leg ik tijdschriften klaar om mee te nemen: Permacultuur Magazine, Stadstuinieren, en 4 seizoenen van VELT. 

Kom eens kijken naar deze eetbare permacultuur tuin in Nijmegen.

The following two tabs change content below.

Karla Mulder

Enthousiast over zelf je voedsel verbouwen, permacultuur, met eigen eetbare tuin, volkstuin en boomspiegel. In 2011 begonnen met het platform Eetbaar Nijmegen.