Voedselpark Beek

Voedselpark Beek is eind 2013 ingericht, een ontwerp van Wouter van Eck. Onderhoud gebeurde tot voor kort ook op de manier van Wouter van Eck: vooral laten groeien, onkruid verdwijnt vanzelf als de gewenste bomen groter worden en meer schaduw gaan geven.

Maar sommige buurtbewoners en ook de gemeente wilde dit moment niet afwachten: dit voorjaar is er gekozen voor ingrijpen. Met een graver zijn wat ongewenste wilgen verwijderd; een beuk is verwijderd uit het ovaal in het midden dat nu goed in gebruik is door de nabijgelegen basisschool de Biezenkamp.

Het ziet er nu een stuk verzorgder uit. Ruud Jansen maait met de bosmaaier gras en winde af en laat het liggen als mulch. Hij vindt het onderhoud nu een stuk makkelijker. Ze houden het bij met circa 5 mensen. Er zijn houtsnipperpaadjes bijgekomen. De jonge boompjes hebben ter herkenning een bamboestok gekregen.
De moestuin in de ovaal wordt door de school (traditioneel) en een kleiner stuk door buurtgenoten (permacultuur) bewerkt.

Ik was even in de buurt. Ga er gerust ook eens kijken: het park ligt pal achter de Rijksweg naar Kleef, aan de Fazantstraat in Beek  

Voedselpark Beek op Facebook

The following two tabs change content below.

Karla Mulder

Enthousiast over zelf je voedsel verbouwen, permacultuur, met eigen eetbare tuin, volkstuin en boomspiegel. In 2011 begonnen met het platform Eetbaar Nijmegen.