Duurzaam estafettestokje naar initiatief Eetbaar Nijmegen

Dit persbericht ging er aan vooraf:
De maand oktober staat in het teken van de challenges rond het thema voedsel, alle gericht op minder vlees eten, geen voedsel verspillen en kiezen voor biologische producten en duurzaam voortgebracht voedsel bij voorkeur uit de regio.

De website Eetbaar Nijmegen geeft een handzaam en uitnodigend overzicht waar duurzame voedselproducten worden aangeboden, op welke wijze tuinen kunnen worden ontwikkeld en hoe mensen met elkaar in verbinding kunnen komen rond het thema voedsel.
Buurtmoestuinen, volkstuinen, schooltuinen, biologische restaurants, vegetarische workshops, het is een kleine greep uit de talloze initiatieven die in en rond Nijmegen bestaan. Ook de eigen tuin (voor of achter) kan in een handomdraai tot een eetbare tuin worden getransformeerd. Daar kunnen de initiatiefnemers achter de website op verzoek gerichte acties en aanwijzingen voor leveren.

De sturende kracht achter Eetbaar Nijmegen is Karla Mulder. De themagroep Voedsel van de Green Capital Challenges wil haar graag eren met het Duurzaam Estafettestokje.


Op 29 oktober kreeg ik het in handen. Ik was de 70e die het kreeg; velen gingen mij voor en ik hoop dat er nog velen volgen. Ik vind het een hele eer om in deze rij te staan en natuurlijk ga ik graag door met het delen van inspiratie/kennis en het aanbieden van een platform op het gebied van gezond voedsel in en rond Nijmegen. Workshops en excursies zullen weer als vanouds te zien zijn op Eetbaar Nijmegen; de website Samen Gezond Eten Nijmegen komt waarschijnlijk onder Eetbaar Nijmegen te hangen. In de nieuwsbrieven zal ik vanaf januari 2019 elke maand even stilstaan bij het thema zoals we dat ook op Samen gezond Eten Nijmegen deden. 


Na de overhandiging volgde weer een persbericht: ESTAFETTESTOKJE IN HANDEN VAN KARLA MULDER

Wally Groente Pop-Up Restaurant aan de Oranjesingel 42 laat er geen misverstand over bestaan: groente is de basis voor een voedzame, geur- en kleurrijke maaltijd, maar bovenal is groente duurzaam. Zeker als je je daarbij laat leiden door de vindingrijke aanpak van Eetbaar Nijmegen.

Karla Mulder, de vrouw achter de website Eetbaar Nijmegen, in klein gezelschap aan de eettafel te vinden van het pop-up restaurant, was zeer blij met het Duurzaam Estafettestokje dat zij ter plaatse kreeg overhandigd uit handen van Maarten Mulder, manager bij Huis voor de Binnenstad de houder in de afgelopen maand.

De overhandiging kan, samen met het Duurzaamheidscafé over voedsel van dinsdag 30 oktober, beschouwd worden als afsluiting van het thema voedsel, geïnitieerd door Green Capital Challenges.

Maar daar gaat het niet bij blijven.

De afgelopen maand heeft ook gediend om het aanbod van vegetarische en vegan-gerechten bij de Nijmeegse horeca te vergroten. De vegetarische donderdag is op talloze plaatsen in de menu’s zichtbaar geweest.
Vanaf 1 november zal deze dag bekend staan onder de naam Donderdag Veggiedag.
Nijmegen omarmt daarmee dit Belgische initiatief en sluit als eerste Nederlandse stad aan bij vele andere Europese steden. Een filmpje wijst de weg naar andere eetpatronen.

En Wally Groente Pop-Up Restaurant hoort daar uiteraard bij.
Op 1 november zijn belangstellenden er welkom voor de eerste Donderdag Veggiedag, Oranjesingel 42, 18:00u.
Voor eigen rekening uiteraard, maar wel met de mogelijkheid van een gratis kaartje voor het Filmhuis O42 bij een besteding van meer dan 15 euro.


https://vegetarischedonderdag.nl/nijmegen heet nu: https://www.donderdagveggiedag.nl/nijmegen/

The following two tabs change content below.

Karla Mulder

Enthousiast over zelf je voedsel verbouwen, permacultuur, met eigen eetbare tuin, volkstuin en boomspiegel. In 2011 begonnen met het platform Eetbaar Nijmegen.