Weer een eetbare voortuin erbij

Dankzij de subsidie van de gemeente uitgegeven in 2015 in het kader van de actie groen Verbindt. We vroegen destijds de subsidie aan om 10 tuinen eetbaar te mogen maken in ee eendags actie. Zoveel mogelijk met permacultuur principes, en met de wensen van de eigenaren als uitgangspunt.

Dit leverde 10 verschillende tuinen op. Hier vind je ze allemaal op een rij:
We hielden wat geld over, waarna we er nog 2 konden aanbieden. Twee mensen van de wachtlijst wilden graag nog meedoen, allebei hadden ze een kleine tuin op het noorden.

Bij de een dachten we wel mee over het ontwerp en de aanpak, maar de uitvoering deden ze zelf.

https://eetbaarnijmegen.nl/permablitz/11-aldenhof-tuin-op-noorden/

 

De andere tuin was weer het hele verhaal: ontwerp én permabitz actie:

https://eetbaarnijmegen.nl/permablitz/12-hengstdal-tuin-op-noorden/

We kijken terug op een heel geslaagd avontuur. We vonden het ook zeker een uitdaging om te voldoen aan de extra eis die de gemeente had gesteld: het moest om voortuinen gaan die in het zicht lagen en maximaal één per wijk.

Heb je ook een eetbare tuin die in het zicht ligt en mogen we hem op de kaart zetten ter inspiratie voor anderen? Laat het ons weten. 
Of wil je zelf eens kijken waar eetbare tuinen liggen? Niet alle permablitz acties staan trouwens op de kaart. Bekijk ze op deze google maps kaart

Mijn ervaring is dat er niets uit gestolen wordt. De ergste dieven zijn vogels en vorige jaren de slakken. 

We vinden het nog steeds leuk om dit soort acties te realiseren, kijk eens op https://eetbaarnijmegen.nl/permablitz/ voor ons aanbod.

The following two tabs change content below.

Karla Mulder

Enthousiast over zelf je voedsel verbouwen, permacultuur, met eigen eetbare tuin, volkstuin en boomspiegel. In 2011 begonnen met het platform Eetbaar Nijmegen.