Juni: voedselbossen

Er zijn een paar voedselbossen in en rond Nijmegen.
Tijdens excursies kan je ze deze maand bezoeken. We gaan naar Novio in Hees, Ketelbroek in De Horst/Groesbeek en 4 voedselbossen in Park Lingezegen tussen Nijmegen en Arnhem.  
Daarnaast is er in Beek een voedselpark en ook Kiemkracht 64 in Malden heeft (een deel van de tuin) ingericht als voedselbos. 


Leuk filmpje van Binnenste Buiten: Chefkok Leon Mazairac loopt door het Voedselbos Ketelbroek en “kookt” ter plekke met ingrediënten uit het Voedselbos.Meer info voedselbossen in deze regio:

NB: alleen het voedselbos Novio en voedselpark Beek en ook de voedselbossen in Park Lingezegen zijn vrij te bezoeken. Hier mag je plukken om te proeven. 

Kaart wordt geladen...
Ook te bekijken op Google Maps

 

Ga eens mee op excursie door een voedselbos. Dat wordt niet alleen kijken maar ook ruiken en proeven! Ook leuk voor kinderen.

Over de excursies op 23 juni in Park Lingezegen. Hier zijn verschillende voedselbossen in ontwikkeling. Een voedselbos bestaat uit meerdere lagen planten: van bomen en struiken tot kruiden, klimmers en paddenstoelen. In een voedselbos worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt, wordt niet gezaaid en geen grond bewerkt. In plaats daarvan wordt meegewerkt met de natuur. Een voedselbos is een plek waar veel planten en dieren zich thuis voelen. Maar we kunnen er ook veel voedsel uit oogsten.

Park Lingezegen juicht initiatieven toe waarbij andere vormen van landbouw en natuur hand in hand gaan. De voedselbossen worden aangelegd en beheerd door organisaties/vrijwilligers en ondernemers in Park Lingezegen.

De voedselbossen liggen dicht bij elkaar, we gaan lopend of fietsend van de ene naar de volgende. Bij elk voedselbos hoor je het verhaal van iemand die er bij betrokken is. Loop met ons mee vanaf Landerij de Park, we vertrekken er om 11.45. Of kom rechtstreeks tegen 12.00 uur naar de ingang van Santackergaard. Tot ziens, Karla en Greet

kaart bekijken op Google maps

Nieuws

Verslag excursie Voedselbossen park Lingezegen

Met ons tienen liepen en proefden we uit deze 4 voedselbossen. Lees het verslag op Eetbaar Nijmegen

Voedselbos Novio (verslag)

Greet Goverde was erbij en maakte een verslag van de excursie naar voedselbos Novio

Verslag excursie Kiemkracht64

https://eetbaarnijmegen.nl/excursie-kiemkracht-64/

Voedselbossen in Brabant

De Brabantse Milieufederatie heeft zich ten doel gesteld om in de komende vijf jaar zeventig hectare voedselbos te helpen aanleggen in Brabant!